Зима

Зима

13 ноември 2017 г.

Даниел Кадик: Юнкер лъже, че България е готова за Шенген, да си чете собствените доклади

"Кой контролира Цацаров? Никой. Такъв проблем виждам не само аз, но и Венецианската комисия. Имаме систематична корупция, за това трябват специализирани съдии и съдилища."
 
Това заяви по телевизия BIT Даниел Кадик, ръководител на софийското бюро на фондация ”Фридрих Науман”.

Премиерът Борисов се хвали, че няма осъдени политици за корупция, защото няма такава. Бих му казал: „Вие сте били пожарникар и знаете що е отговорност. Направете нещо, за да има осъдени политици”.

Кадик коментира и обещанията на Юнкер, че ще влезем съвсем скоро в Шенген: „Той разпространява фалшиви новини. Бих препоръчал на председателя на ЕК да си чете собствените  доклади. Бих го поканил да отидем на българо-турската граница и да му покажа дупките там”.

"Все пак ГЕРБ принадлежи към партията на Юнкер. Предстои европредседателство. Затова Юнкер ще направи всичко възможно то да изглежда безупречно", продължи Кадик.

"Бях на лекцията на Гюнтер Йотингер в Софийския университет. Там той посочи, че България е отбелязала напредък и че доходите на българите са се увеличили трикратно през изминалите години. Това, което той не каза, е колко още работа не е свършена. Ако утре го няма Европейския съюз ще продължи ли икономически растежа в България? Ако няма международни компании, ще го има ли този растеж? Съмнявам се, защото България има много голям проблем с конкурентоспособността, с добре платените работни места, има проблем със стартиращия бизнес. Над 50 процента от българските младежи искат да напуснат страната“, смята Кадик.Няма коментари:

Публикуване на коментар