Зима

Зима
Пролет

1 ноември 2017 г.

"На нея с обич! Емил Димитров"

Емил Димитров успя да продаде повече от 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт през 60-те години на миналия век
 
Към музиката и живота на Емил Димитров ще ни върне спектакълът, посветен на големия български музикант "На Нея с обич! Емил Димитров“ или "To Her, with Love! Emil Dimitrov”. 

Може да го гледаме за последен път на сцената на зала 1 в НДК на 3 ноември, като за първи път ще е със субтитри на английски език.

Певецът изпя 400 песни, сред които и българските хитове "Моя страна, моя българия", " Ако си дал“ и "Писмо до мама“. Емил Димитров успя да продаде повече от 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт през 60-те години на миналия век.

Всички знаем името му, но познаваме ли историята му. Именно спектакълът ще ни го разкаже моментите, изпълнени с възходи и падения, с успехи и лични трагедии, с увереност и съмнения.

На сцената се редуват картини, описващи най-важните моменти в живота на Емил и песни, които продължават да ни вълнуват.

В спектакъла, преплетени в историята и сами разказващи история, звучат в изпълнение на актьора Даниел Цочев и под съпровода на симфоничен оркестър, 16 от незабравимите песни на Емил Димитров. Сред тях са: "Моя страна”, "Ако си дал“, "Писмо до мама”, "Само тази нощ“, "Джулия“, "Арлекино“, "Без грим“, "Върни ми времето“, "Ние се оженихме“, "Нашият сигнал“, "Вън вали“. Оркестрациите на песните са създадени под ръководството на доц. Христо Павлов.

В ролята на музикалната икона е актьорът Даниел Цочев. Режисьор на спектакъла е актрисата Снежина Петрова. Стилната черно-бяла сценография и костюми на Свила Величкова допълват усещането за епохата. Автор и продуцент на спектакъла е Нели Бенова.




Няма коментари:

Публикуване на коментар