Зима

Зима
Пролет

11 ноември 2017 г.

Доналд Тръмп: Споразумението с Русия за Сирия ще спаси много животи

Тръмп е получил уверение от руския лидер, че не се е намесвал в миналогодишните президентски избори в САЩ
 
"Споразумението между САЩ и Русия за Сирия ще спаси много животи."

Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп след среща с руския си колега Владимир Путин в кулоарите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество във Виетнам, предаде Reuters, цитиран от Cross.bg.

„Съгласихме се много бързо", каза Тръмп пред репортери на борда на президентския самолет Air Force One по пътя за Ханой. „Това ще спаси огромен брой животи", добави Тръмп.

По-рано Кремъл оповести, че Тръмп и Путин са се съгласили по време на кратката си неофициална среща, че Сирия се нуждае от политическо решение и че Москва и Вашингтон ще продължат усилията си в борбата срещу „Ислямска държава".

По време на разговора Тръмп е получил уверение от руския лидер, че не се е намесвал в миналогодишните президентски избори в САЩ, които вкараха Тръмп в Белия дом. Той добави, че добрите отношения с Русия са важни, тъй като Москва може да окаже помощ в решаването на проблема с ядрената програма на Северна Корея.

„Имаме голям проблем с Пхенян и Китай ни помага. Ако и Русия се присъедини към усилията, проблемът ще се реши доста по-бързо", каза американският държавен глава.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар