Зима

Зима
Пролет

6 ноември 2017 г.

Тишината в спалнята

Гърчи се светът в срам, вина и покаяние заради сексскандали, само у нас е тихо като в тракийска гробница...
 
Светът се тресе от лавинообразно появяващи се сексскандали. 

Даже заради бродещи в парламента слухове за сексуален тормоз британският министър на отбраната Майкъл Фалън си подаде оставка.

Фалън не дава вид на голям мераклия, макар че сивото в косите му може успешно да прикрива искрите от едно разжарено от силна страст огнище. Кой знае!?

Обаче още на пръв поглед със огромна категоричност може да се твърди, че този човек е истински джентълмен. И Фалън го доказа, подавайки оставка заради действие, извършено преди доста години, когато сложил ръка на коляното на някаква журналистка.

Представяте ли си - ръка на коляното, и нищо повече!  Но самият Фалън си дава сметка, че макар това да е епизод от далечното минало, той не му дава морално право да заема пост, изискващ високи стандарти в днешно време.

Да-а, гърчи се светът в срам, вина и покаяние заради сексскандали, само у нас е тихо като в тракийска гробница. Но дори и в тракийските гробници тишината може да е еротично заредена - заради рисунките, разкриващи волния характер и бита на древните. За древните е ясно. Но за сегашните?!

Логично след като у нас липсват сексскандали, да си помислим, че явно няма причина за появата им. Навярно по нашите географски ширини сексуален тормоз на работното място не се среща. Да не говорим за такъв по високите етажи на властта. Е, чухме в едни записи за опраскване на магистрати, но резултатът далеч не бе такъв, както се случи с министъра на отбраната на Великобритания: нито някой си призна, че притискал в тъмното кьоше съдебната власт, нито че обича да "опрасква", нито някой си подаде оставката.

Пълна тишина! При нас не само секс няма, оказва се дори и намерения за такъв няма...

Другото обяснение е, че секс има, но скандали - не, защото такъв е животът и всичко е нормално. Нормално е да се подложиш, за да вземеш някое проектче. После животът повелява да дадеш голям процент на онзи, който те е уредил. Знаеш как е правилно да гласуваш, ако искаш да се уредиш като държавен чиновник. После си затваряш очите за зулумите на този, дето те е назначил, защото си запомнил до гроб поговорката "не хапи ръката, която те храни"...



Животът е такъв и само ние си знаем какви ги вършим под юргана. И е напълно нормално да няма нито корупция, нито секскандали...

Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар