Зима

Зима

25 ноември 2017 г.

Съботен бис: Всичката (Та)мара втасала, проблемът ни е Мис България (галерия)

И още - как фамилията Гущерови промени една плеймейтка?

Една от основните теми през седмицата бе изборът на Мис България. 


Тамара Георгиева бе коронясана за номер едно, а в последвалите дни почти всички от журито се отрекоха от нея. Оказа се, че тя е била фаворитка основно на спонсорите, а вторите и третите места в листите на журито в крайна сметка й донесе първото.

Разрази се истинска буря доколко носът на Тамара отговаря на стандартите за красота, дори бяха обвинени фотографите. Каквото застанало пред обектива - такова излязло. Хайде да не виним хората с фотоапарати, които са снимали не един конкурс.

А всъщност какво толкова се е случило? Не сме ставали свидетели на компрометирани конкурси? Не сме ставали свидетели на нагласени избори? Имали значение дали са дадени 20 бона за короната? Не, ама никакво! Тамара така или иначе няма да ни представлява на Мис Свят. Нейната победа ще бъде забравена още следващата седмица. От време на време ще се сещаме за нея и за неудачния й избор, ама това нито ще промени живота ни, нито шоубизнеса ни. Конкурсите за красота винаги са били заложници на едрия бизнес и обикновено се печелят от девойки, които или са гаджета на мастити бизнесмени, или са снахи. Просто статистика...
Преминаваме към една Мис Силикон. Джулиана Гани заяви щастлива, че е изпълнила целта си във VIP Brother - да промени мнението на обществеността за плеймейтки и миски. С какво го промени само тя си знае. Това, че 20-ина човека са впечатлени как е отговорила на 5 въпроса за четвъртокласници е напредък само сред участничките в шоуто. Мен лично ме убеди, че за девойки от нейния тип най-важни са силиконовите подплънки и екстеншъните. Ако всеки един от нас цени повече собственото си развитие от изкуствените придатъци - държавата ще стане с една идея по-хубаво място за живеене.


Няма как да подминем писателя Калин Терзийски, който се огледа в милионите на Григор Димитров. Видите ли, Гришо спечелил 2,5 милиона долара в Лондон, а той получавал по 10 паунда на статия в български вестник в английската столица. Нека бъдем честни - тенисистът ни в момента е номер 3 в света. Да сте чули Калин Терзийски да заема такова място в йерархията на световната литература? Като са го оценили на 10-20 паунда за статия защо не е отказал? Защо не си е поставил реалната цена, след като притежава такъв уникален талант? В крайна сметка има пазар на труда и ти се предлага заплащане според възможностите или според постиженията ти. Явно на Терзийски постиженията стигат за толкова.


Друга участничка в Big Brother - Дебора, попадна в новинарския поток. Стана ясно, че фолкпевицата си има проблеми, които неудачно бяха задълбочени в шоуто. Сега ще трябва да живее с етикета "алкохоличка", независимо от причините, които я карат да посяга към чашката. След като излезе от риалитито за капак бе пребита за пореден път. Нейните съмнения са, че зад биячите седи бившето й гадже. Ако наистина е той, дано полицията се заеме със случая, той трябва да стане обществено известен. Няма по-мъжко нещо да пратиш трима биячи срещу 50-килограмово момиче. Независимо от кусурите й.


Ще отделим няколко изречения и на настоящата г-жа Гущерова, която се излежава по диваните на Big Brother. Светлана Василева стана известна преди няколко години с великите си географски открития, а нейната медийна визитка се изчерпваше с кого си е лягала. Откакто измести Мара Отварачката в ложето на Християн Гущеров обаче се забелязва видима промяна. Високо самочувствие и стадо лакеи около нея. Дори в шоуто й лъскат имиджа, сякаш не е известна с известността си. И на зрителите им вече им втръсна ежедневно да слушат как била едва ли не сред най-красивите жени в България. Сори, ама Светлето е далеч от тази класация. Може да пробва да се яви на Мис България. С фамилията Гущерови зад гърба си короната няма да е мираж. Но пък ще се убеди, че напудрения имидж не й носи абсолютно нищо.


Дойде време в Съботния бис да попадне и президент. Естествено, обществеността се тресе от връзката на Росен Плевнелиев и Деси Банова. През последните години и двамата правеха приятно впечатление, че никога не коментират личния си живот. За президента беше важно да изпъква с работата си и не "хранеше" медиите какво се случа със съпругата му и защо винаги отсъства от официалните събития. Сега вече е друго. Плевнелиев и Банова обаче нещо счупиха в разбиранията си и дори ще гостуват като двойка при Гала. За радост на тетките, които ще цъкат с език как прогнозата за техния личен живот е слънчева. Деси Банова пък си навлече гнева на цяло стадо синоптички, защото им отне възможността и те да се изявяват в медиите. На кого вече му пука за Никол Станкулова или пък какво тяло има и с кого си ляга Натали Трифонов. Дори и Емо Чолаков заглъхна с неговите нелепи стихчета с рими.


Няма как да не се позабавляваме и на гърба на Мария Илиева. Стриктни медии изчислиха кога е заченала и се оказа, че тогава е била на екскурзия във Венеция с младока Георги Михайлов. Засега само се предполага, че 26-годишният мъж ще бъде баща на първото й дете. Но пък стана ясно кога е "посято" семето. Това станало из каналите на италианския курортен град, най-вероятно - на гондола.


Завършваме с един музикален поздрав с песента "Шушана", но в изпълнение на Преслава. Нямам идея защо се превърна в такъв хит сред жадните за слава, но ако сте любопитни - дори и тв водещата Венета Райкова, в компанията на двама гримьори, чупи стойки доколкото може.

С няколко думи - чувствайте се поздравени, това е песента, която отваря вратите на шоубизнеса ни. Надявам се да не ги прекрачвате - ще откриете фалш и суета...


Александър Попов, Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар