Зима

Зима
Пролет

6 ноември 2017 г.

Властта е стабилна, нов здравен министър ще има

Управляващата коалиция е стабилна, а правителството и мнозинството в парламента изпълняват програмата си и ангажиментите, свързани с българското председателство.

Около това мнение се обединиха лидерите на управляващата коалиция по време на днешното заседание на Политическия съвет на съюза си.

Лидерите на управляващите партии утвърдиха официалната номинация за министър на здравеопазването, съобщиха от правителствения пресцентър. Фаворитът бил избран измежду няколко възможни кандидатури.

Кой ще е новият министър ще стане ясно след като премиерът Бойко Борисов внесе кандидатурата му в парламента. Това ще стане веднага след приемането на бюджета за догодина.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че това ще стане на 10 ноември.

Лидерите на управляващата коалиция се разбраха да формират екип от юристи в парламента, който да изготви промени за отпадане на давността за престъпленията при приватизационните сделки. Идеята за това лансира още през уикенда премиерът Бойко Борисов.

Политическият съвет обсъдил и бюджета, а също и законодателни промени, свързани с подобряване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите.

Изменения ще бъдат предложени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, както и текстове, с които да се ограничат нивата на шума в зимните и летните курорти.

Разгледани били и предложения, свързани с преместваемите обекти по плажовете.

Политическият съвет на коалицията отчете, че реализирането на 4-годишната управленската програма на правителството за първите 6 месеца се изпълнява в срок, се казва в съобщението на правителството, съобщава Dnes.bg.



Няма коментари:

Публикуване на коментар