Зима

Зима
Пролет

8 декември 2017 г.

Кристиaно Роналдо спечели "Златната топка" за пети път

"Много съм щастлив, това е фантастичен момент от моята кариера."
 
Звездата на "Реал" Мадрид получи отличието на церемония, проведена в Париж в Айфеловата кула.
 
Подгласници на португалеца останаха нападателя на Барселона Лионел Меси и най-скъпият трансфер в историята на футбола Неймар.

Ветеранът Джанлуиджи Буфон бе класиран на 4-то място, а след него се наредиха Лука Модрич и Серхио Рамос. Младият талант на ПСЖ Килиан Мбапе се класира на 7-мо място, оставяйки зад себе си нападатели като Хари Кейн и Роберт Левандовски.

За Кристиано Роналдо това е негова пета "Златна топка", след като той грабна приза още през 2016, 2014, 2013 и 2008 година.

Известно е, че по-рано през годината ибериецът спечели и наградата на ФИФА за най-добър играч.

“Много съм щастлив, това е фантастичен момент от моята кариера - заяви нападателят на "Белия балет" - Дълго време чаках за това. Тази година беше страхотна, защото спечелихме Шампионската лига и Примера дивисион, а в лично отношение аз станах голмайстор на ШЛ.

Трофеите помагат за завоюването на тези награди. Ето защо трябва да благодаря на моите съотборници в Реал и португалския национален тим. Най-важното нещо е да си мотивиран. Меси, Неймар и Килиан Мбапе са отличните примери за това. Мбапе има изключителен потенциал и е огромен талант. Неймар и Мбапе могат да спечелят следващата “Златна топка”.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар