Зима

Зима

20 декември 2017 г.

Валери Симеонов: Пак ни извъртяха!

"Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция в туризма."

 
Вместо да се изгладят острият тон и напрежението между вицепремиера от Обединени патриоти (ОП) Валери Симеонов и ГЕРБ, той продължи да втвърдява линията и да се държи като един познат опозиционер от предишния кабинет Борисов - Радан Кънев, пише "Канал 3".

Вицепремиерът Валери Симеонов отново е възмутен. Своето недоволство той изказа чрез статус в официалния си профил в социалната мрежа Фейсбук и обвини колегите си от ГЕРБ в саботаж. Този път причината е в  преходните и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност, който пък променят от своя страна Закона за концесиите.

Ето какво написа Симеонов във Фейсбук:

"Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин - чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки. Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция. Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията - ДПС+ГЕРБ - 100 "за" срещу 43 "против".

И така, равносметката е:

Слънчев бряг север - Маджо
Слънчев бряг юг - ВИС
Несебър юг - ВИС
Поморие централен - братя Маргини
Бургас север - братя Маргини
Созопол Харманите - ВИС
Созопол централен - подготвен за братя Маргини
и т.н., и т.н.
Сараите на Доган-плаж Отманли - ДПС

На печелившите - Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!"


По неофициална информация Симеонов още не се е сдобрил с премиера Бойко Борисов, когото пък нападна миналата седмица заради лифта на Банско, напомня "Канал 3". Тогава Симеонов заяви, че премиерът го е "изработил" и "не иска да го вижда". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар