Зима

Зима
Пролет

12 декември 2017 г.

Нено Димов оттегли проекта за ски зона Банско

Той ще внесе проекта заедно с плана за управлението на Национален парк "Пирин"
 
Екоминистърът Нено Димов оттегля внесения в Министерския съвет проект за концесионен договор за "Ски зона Банско". 

Димов обяви това на извънредна пресконференция в Министерството на околната среда и водите.

Той съобщи, че ще внесе проекта заедно с плана за управлението на Национален парк "Пирин". В момента планът е подложен на обществено обсъждане, което трябва да продължи до 22 декември.

Именно към липсата на план за управление имаше претенции и премиерът Бойко Борисов. На заседанието на Министерския съвет миналата сряда той скастри задочно министъра, че го няма, за да защити проекта.

Борисов заяви и че няма план за управление на "Пирин", "който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата".

След дискусията министрите отложиха разглеждането на проекта за концесионен договор за ски зоната за заседанието си тази седмица.

Борисов настоя и да бъдат поканени представители на екоорганизации, за да бъдат разсети съмненията им за злоупотреби и "подаръци".

Опасенията на екозащитниците са, че нов лифт ще се превърне в параван за масова сеч и огромно разширяване на ски зоната за сметка на парка. Затова и част от екоорганизациите отказаха да отидат на въпросната среща, която се проведе вчера.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар