Зима

Зима
Пролет

11 декември 2017 г.

Тереза Мей: Напускаме ЕС, но не и Европа!

Бойко Борисов очаква подкрепата на Лондон за интеграцията на страните от Западните Балкани
 
"Въпреки процесите между Европейския съюз и Великобритания, България очаква Обединеното кралство да остане стратегически партньор на Съюза по ключови въпроси като сигурността и борбата с тероризма."

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред британския си колега Тереза Мей, по чиято покана е на работно посещение в Лондон, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Ние напускаме ЕС, но не и Европа", коментира премиерът Тереза Мей.

Двамата обсъдиха сътрудничеството в областта на миграцията и на сигурността. Беше дадена висока оценка за взаимодействието между специалните служби на България и Великобритания.

Тереза Мей посочи, че като бивш вътрешен министър на Великобритания може да оцени положените от България усилия в процеса на овладяване на мигрантската криза в Европа и за борбата с тежката престъпност.

"Затова благодаря на теб и на България за помощта, която оказахте в общата ни борба с организираната престъпност, тероризма и трафика на хора", каза Тереза Мей.

Борисов посочи, че очаква подкрепата на Лондон за интеграцията на страните от Западните Балкани. По думите му, тяхното приобщаване към семейството на демократичните ценности е най-голямата гаранция за успешно, сигурно и мирно развитие на европейския континент.

"Хората от този регион очакват да им покажем, че Европа мисли за тях", каза българският министър-председател.



Няма коментари:

Публикуване на коментар