Зима

Зима
Пролет

21 декември 2017 г.

Бойко Борисов: Когато стрелят по данъчен, стрелят по държавата

"Ние искаме с колегите от МВР и от прокуратурата да създадем максималния комфорт данъчните да си вършат работата."
 
 "Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг."

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с ръководството на Националната агенция за приходите и с директорите на териториалните дирекции на Агенцията.

„Ние искаме с колегите от МВР и от прокуратурата да създадем максималния комфорт данъчните да си вършат работата. Защото от приходите, които събирате, може да се прави всичко, което даже ни обвиняват, че сме раздали като повече в бюджета, а те са над 700 милиона сигурно - пак повтарям: за полицаи, техника, отбрана, сигурност, учители, университети, училища, детски градини и какво ли не". 


"Така че, от всички нас, първо, едно голямо благодаря. И имайте увереност, че няма да ги оставим безнаказано, а и вие ще сте и част от това, което колегите професионалното ръководство предложиха като ответни мерки", допълни премиерът.

"Така хората ще ни вярват повече, така ще разберат че това, което правим, е принципно, правилно и безкомпромисно. И рано или късно, правилата ще се спазват. Така че, много приказки не е нужно да се казват. Имаме утвърден от прокурорите план, имаме насоки, имаме, дето се вика, достатъчно, за да им го върнем така, както заслужават. И това ще бъде сторено, може да бъдете сигурни, да ходите на работа на спокойни", каза още премиерът Борисов.

"Имаме много ясен план. Благодаря за отличната работа през годината, за това, че благодарение на вашия труд, като пчелички, приходните агенции - и двете, са с близо милиард повече приходи. Заедно с колегите от МВР и разбира се с абсолютната подкрепа на главния прокурор - най-видимият резултат е повечето пари в бюджета, благодарение на които може да се дават и давахме повече пенсии, увеличение на заплатите и на учители, и на полицаи, и на военни и т. н", заяви премиерът.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар