Зима

Зима
Пролет

13 декември 2017 г.

Делян Пеевски храни соросоиди

Финансовата схема работи повече от година и през нея са протекли милиони, за да има за всички по схемата
 
Странни икономически пируети върти властта, за да финансира политически схеми.
 
Заложената за „финансов контрольор“ над порциите в Държавен фонд „Земеделие“ Атидже Алиева – Вели е спряла паричните потоци към ДПС и задружно с министъра на земеделието Румен Порожанов насочва парите в изненадваща посока.

Дамата отговаря за Програмата за развитие на селските райони. С огромните си ресурси тези евросредства са блян за кметове от цялата страна. Изненадващо средствата към партийните централи секнали и сред бенефициентите се оказали само Порожанов и самата госпожа Атидже.

Фирмите с бонуси се оказали все по далечни от кръга Пеевски и все по близо до „Америка за България“.

Един от големите печеливши се оказал небезизвестния Георги Прохазки. Съветник на Костов и активист на Сорос. Неговата фирма „Агромашина груп“ започнала да получава учудващо високи оценки за тракторите, които продава още през 2015 година.

Там в референтния списък фирмата, зад която стои той, „Агромашина груп“ се оказала с позлатени и неколкократно завишени цени на машините, но тогавашния фонд „Земеделие“ оглавяван от Порожанов – днешен министър, ги приел за „нормални“. Разликата между цените на европейския пазар и фантастичните цени в България отпътувала по предназначение към подставени политически проекти. От тогава в министерството се питат как милиони от ведомство на Пеевски вървят към протестърските кръгове на Прохазки, Прокопиев, „Да България“ и Америка за България?

Загадката взе да се разплита тези дни, когато „Булгартабак“ и „Да България“ взеха да си подават топката през медиите и да се ругаят взаимно, така че всички да разберат колко са велики и кой на кого е алтернатива. Навремето такова изкуствено творение беше Бареков, а днес същите хора „произвеждат“ Христо Иванов като борец за справедливост. Някъде от ъгъла на историята за борба с корупцията им се усмихва Яне Янев.

Финансовата схема работи повече от година и през нея са протекли милиони, за да има за всички по схемата.

На бял свят тече и постановката за „зрителите“, които се очаква да станат „избиратели“. Активисти на ГЕРБ и ДПС негодуват от „гладната“ диета, но мълчат, защото са усетили, че този въпрос не се решава от Порожанов и Атидже, а над тях. Все пак остава лош вкус, че двамата забогатяват и мълчат. 


Остава театралните политици да върнат инвестицията.



Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар