Зима

Зима

10 януари 2018 г.

Русия размести ракетите си С-400 в Крим като предупреждение за Украйна

Севастополският дивизион, заедно с подразделението във Феодосия, са готови да отразят потенциална ракетна заплаха от страна на Украйна
 
"Разместването в Севастопол на зенитно-ракетния комплекс С-400 е предупредителен сигнал за украинските разработчици на ракетно оръжие." 

Това заяви пред РИА „Новости" депутатът от Държавната дума на Русия Дмитрий Белик.

Както по-рано съобщи източник от силовите структури в Крим, новият комплекс има първостепенната задача да контролира въздушното пространство над Чонгар и Армянск край границата с Украйна.

Според думите на Белик, севастополският дивизион, заедно с подразделението във Феодосия, са готови да отразят потенциална ракетна заплаха от страна на Украйна, съобщава Cross.bg.

„За да не изпитват там киевските тактики, всеки обект, който пресече въздушната граница на полуострова без разрешение със сигурност ще бъде свален, независимо дали лети към Кримския мост или към санаториумите в Евпатория. Мога да кажа едно: всеки опит да се изпробва нашата противовъздушна отбрана ще завърши плачевно", добави депутатът.

Той отбеляза, че разположените в различни части на полуострова подразделения С-400 „Триумф" създават плътен кръг на ПВО, без „мъртви зони".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар