Зима

Зима
Пролет

10 януари 2018 г.

В Молдова приеха закон за ограничаване излъчването на руски тв канали

Инициативата цели да осигури сигурността в информационното пространство чрез забрана на излъчването на предавания от страни, които не са ратифицирали Европейската конвенция за трансгранична телевизия
 
Председателят на парламента на Молдова Андриан Канду одобри закон, с който се налагат ограничения за излъчването на руски телевизионни канали. 

Той направи това вместо временно отстранения президент на страната Игор Додон, който подложи законопроекта на критика. Това заяви в сряда пресслужбата на молдовския парламент, предава ТАСС.

"Указът за приемане на Закона за внасяне на изменения и допълнения в Кодекса за телевизия и радио беше подписан тази сутрин от председателя на парламента Андриан Канду, след като Конституционният съд определи обстоятелствата, оправдаващи временното изпълнение от него на функциите на държавен глава за одобряването на отхвърления законопроект", се казва в съобщението.

Инициативата цели да осигури сигурността в информационното пространство чрез забрана на излъчването в Молдова на информационно-аналитически, политически и военни предавания от страни, които не са ратифицирали Европейската конвенция за трансгранична телевизия (Русия не я е ратифицирала). Поправките ще влязат сила след обнародването на закона.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар