Зима

Зима
Пролет

25 януари 2018 г.

Иво Христов: Десислава Атанасова е патологичен лъжец!

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще си търси правата в съда за незачетения му глас
 
Депутатът от БСП проф. Иво Христов проговори след скандалното незачитане на вота му срещу Истанбулската конвенция на заседанието на Комисията по външни въпроси вчера.

"Съгласно правилника ние имаме право да упълномощим колеги с нашия глас, ако нямаме възможност да присъстваме. Въпреки това председателката Джема Грозданова не е уважила това, както и гласовете против конвенцията на Волен Сидеров и Тома Томов, които също са дали гласа си с пълномощни. Това противоречи на правилника и е манипулация", коментира проф. Христов пред Пик. Той допълни, че ще обжалва решението, за да бъде зачетен гласа му.

"Г-жа Атанасова е патологичен лъжец. Нека извади точните ми думи от някакво изказване, в което аз съм казал, че подкрепям въпросната конвенция. Аз съм се изказвал единствено на събитие, на което се обсъждаше насилието срещу жените. Нормално е да се изкажа против насилието на жените, но никъде не съм говорил за конвенцията. Да видим какво ще стане сега, ако г-жа Атанасова не може да извади подобно твърдение, за което така упорито говори?", попита Христов.

По думите му конвенцията цели да постави разделителни линии и хората ще имат право да си избират пола. "Това цели да промени човечеството и децата. Това е истината! Не е лошо хората от ГЕРБ да проверят това. Отварят вратите на Ада и оттам ще излезе антихристът. Затова не е случайно, че всички вероизповедания реагират така. Адът ще ни залее.

От друга страна това, което сега направи ГЕРБ е крачка назад, но две напред. Затова трябва да сме много бдителни", заяви още депутатът от БСП.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще си търси правата в съда за незачетения му глас. Той също отсъства, но беше дал правото на свой колега да го представлява и да гласува "против", което обаче не се оказа достатъчно за председателя на външна комисия Джема Грозданова.

"Не присъствах на самото гласуване и дадох пълномощно. Председателят е взел решение да не зачете гласа ми. Ще подам жалба и ще видя дали юридически е възможно да се повтори това гласуване. Отлагането на темата дава възможност повече време да се разсъждава и да се мисли по-разумно, без тази нервност. Хубаво е решението на ГЕРБ, че отлагат и е разумно. В обществото има голямо недоволство и затова благодарих на ГЕРБ, че проявиха разбиране. Конвенцията очевидно е част от лобистка акция, която цели въвеждането на еднополови бракове и какво ли не. Това противоречи на нашето разбиране за морал и затова ние сме твърдо против. Конвенцията е част от една верига, с която ще се опитват да налагат подобни неприемливи постановки в обществото. Полезно е, че сега се случи това, за да си създаде обществото имунитет срещу този опасен вирус и покрай тези дебати ще се подготвим за задаващото се зло", коментира Сидеров.

По отношението на искането на БСП за референдум лидерът на „Атака“ заяви, че това не е еднозначно решение, тъй като е възможно въпросът към хората да не бъде зададен еднозначно. "Има опасност въпросът да не е точен и да не касае именно това, което възмущава обществото и така само да изхабим напразно този вот", заяви Сидеров. Той категорично заяви, че до последно патриотите ще бъдат против Истанбулската конвенция, каквито и преводи и дебати да се направят.

"Ние сме в коалиция с ГЕРБ, но това не означава, че трябва да приемаме всичко. Ако се стигне до разделителна линия, ние пак няма да сменим позицията си, защото сме отговорни пред избирателите си. Те ще могат след това на парламентарни вотове да оценят дали сме постъпили правилно, като гласуват за нас или не", заяви Сидеров. 


Лидерът на "Атака" заяви, че патриотите са свободни и не членуват в европейски алианси, така че взимат само решенията в полза на българския народ, без да се съобразяват с някакви чужди влияния.


Няма коментари:

Публикуване на коментар