Зима

Зима
Пролет

7 януари 2018 г.

Владимир Путин посрещна Коледа в Санкт Петербург

"Този празник носи щастие и надежда на милиони вярващи и ги води към духовното, и обединява народа около вечните християнски ценности."
 
Руският президент Владимир Путин посрещна снощи настъпването на Коледа по стар стил, като посети служба в църква в Санкт Петербург, където е бил кръстен баща му.

"Този празник носи щастие и надежда на милиони вярващи и ги води към духовното, както и към истинските традиции, и обединява народа около вечните християнски ценности на нашата страна с многовековно културно наследство", заяви Путин.

Освен това похвали "истински безкористните действия на Руската православна църква и на други християнски църкви в опазването на гражданския мир и хармония в нашата страна".


Путин пожела на всички православни християни, които отбелязват Рождество Христово, здраве, успехи и благополучие.
 

След края на церемонията Путин подари на църквата, построена през 18 век, икона от 19-и век. Руската обществена телевизия публикува няколко снимки на президента в компанията на вярващи.

Патриарх Кирил, глава на Руската православна църква, посрещна настъпването на Коледа в храма "Христос Спасител" в Москва, където присъстваше и премиерът Дмитрий Медведев.

Патриарх Кирил изрази съжаление, че хората губят връзка с Бога и с другите хора, предаде Ройтерс. Днешната ценностна система не оставя място за любовта, лоялността или за готовност да се служи, което унищожава семействата, обществото и държавата, предупреди той.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар