Зима

Зима
Пролет

24 януари 2018 г.

В търсене на съвършенството

В ерата на комуникациите, където всички сме свързани повече от всякога, много хора срещат затруднение в това да се спрат на един партньор.

Дали хората са се променили или преди време просто не са имали възможността да общуват толкова много?

Вероятно винаги ще има хора, които трудно задържат вниманието си към един партньор, изгаряни от любопитство – дали няма да срещнат нещо по-добро.


Много често те не се замислят, че човекът, с който са в момента е чудесен. Той ги прави щастливи и държи на тях, но въпросът – ще пропуснат ли нещо, не ги оставя намира.

Някои се впускат в търсене на нещо перфектно и зарязват човека до себе си, а други прибягват до изневери, защото се страхуват да останат сами, но все пак искат да опитат всеки потенциален партньор.

Да, човекът, с който имате връзка не е идеален. Но никой не е. Често се случва любопитните търсачи на "нещо по-добро" да се впуснат в нова връзка, но разочаровани, че за пореден път не са открили най-перфектния човек на света, те се опитват да поправят старата връзка.

Цялото това търсене и постоянна незадоволеност пречи не само на другите, а най-вече на човекът, който не може да приеме реалността и да се задоволи с отношенията, които има.

Този човек има прекалено високи очаквания и докато сам не опита да се приземи, никой не е в състояние да му помогне, защото никой няма да успее да задоволи всичките му капризи. За него всяка пропусната възможност е ужасна драма.

Защо искаме от някой да бъде съвършен, когато ние самите не сме? Ако някой твърди, че всичко в него е перфектно – както визуално, така и като характер, явно той няма реална представа за себе си.

Да кажем хипотетично, че все пак успеете да намерите перфектен партньор, който изглежда невероятно. Във визията му не може да се открие нито една забележка, а като характер притежава всички черти, за които вие сте си мечтали до една.

И тогава какво? Вие ще застанете до този съвършен човек, но няма ли да се почувствате някак незначителни и нищожни? Дали този човек ще иска да бъде с някой, който има толкова недостатъци като вас?

Радвайте се на човека, който имате до себе си и оценявайте това, което прави за вас. Макар че всеки има недостатъци, много е трудно да срещнем някой, който наистина държи на нас – не го изпускайте.



Teenproblem.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар