Зима

Зима
Пролет

18 януари 2018 г.

Консервативно либерални перверзии

Да ме прощават лицемерите, ама не ми хрумва друго определение освен „перверзия“ за това, че Йордан Цонев от ДПС се пъне цяла заран да говори срещу корупцията. 


И да обяснява как видите ли средата трябвало да се промени, защото тя пораждала този бич човешки по нашите географски ширини.
 

Паралелно с него в друг ефир „смъртният му враг“ от Атака Светлозар Лазаров, трагичният герой от злощастната акция в Лясковец, ронеше притворни сълзи за тъжната орис на бедните българи, които нямали връзка с политиците.

Цонев, когото електоратът говори като Данчо Ментата, не обясни как точно да се промени средата, когато той собствено пък и всичките му авери и врагове в парламента, през 4 години вече близо 30 лета се редят в листите и са несменяеми.

А после законите, които правят, са от типа „врата в полето“, през която минават само глупавите, а хитреците я заобикалят.

За по-младите читатели сигурно ще е полезно да припомним, че Цонев като политик бе „заченат“ от СДС в Бургас през 1996 г.. Стана депутат още на следващата година и дори го направиха председател на важната бюджетна комисия. Дълги години се точеха коментари затова дали той е един от грешните избори на Иван Костов, защото точно в онези години, Цонев разви стремглаво партийната си кариера и дори стана член на НИС на сините. Четири години по-късно го ометоха от СДС барабар с Христо Бисеров, когато в сините редици започнаха да се нападат и обвиняват взаимно в клиентелизъм. Цонев обаче без да губи ценно време ловко предприе совалки от партия на партия, спря се на ДПС и както се вижда, вече заедно с Делян Пеевски двамата пишат и внасят закони, говорят за морал и дават акъл дори, когато никой не им го иска.

Не по-малко лицемерно е и опонентите им от Атака да говорят затова, че се била скъсала връзката между народ и политици и бла и бла... И как те видите ли, щели да реанимират тази топла връзка с народа, защото, били единствената консервативна партия, понесла много поражения и имала тежки рани от нападките на либералите. Според мен имат рани само от собствените им побои и спречквания през годините.

А как точно живеят лидерите и депутатите на тази партия - видяхме и виждаме всички от многобройните репортажи, излъчени във времето.

За театъра и заиграването с бедните и гладните, каквито са повечето поддръжници на тази формация, играчите ще носят отговорност и няма как възмездието рано или късно да не ги застигне. В това вярват и намират упование повечето честни и почтени хора.

Та по повод на тези двамцата „герои“ на нашия делник и всички останали като тях, се сетих за думите на Ейбрахам Линкълн, 16-ият президент на САЩ, когото са наричали Честният Ейб, че „лицемерът е човек, който, след като е убил родителите си моли за снизхождение, с основанието, че е сирак“.

 Йордан Цонев


Аделина Делийска, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар