Зима

Зима
Пролет

24 януари 2018 г.

Комисията за младежта отхвърли Истанбулската конвенция с гласа на Георги Марков!

"Като тръгнат джендърите по детските градини и училищата и като ги емнат да ги бият футболните фенове, и Бойко не може да ги спаси."
 
Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта отхвърли Истанбулската конвенция, правната отказа да я разгледа.
 

Комисията по младежта и спорта не прие спорния документ с 9 на 10 гласа, като  решаващ беше вотът "против" на депутата от ГЕРБ Георги Марков. Така той на практика бламира парламентарната си група, която категорично заяви, че подкрепя конвенцията. Останалите депутати от партията в комисията бяха "за".

"Не съм съгласен. Като тръгнат джендърите по детските градини и училищата и като ги емнат да ги бият футболните фенове, и Бойко не може да ги спаси. Аз съм най-верният на Борисов - само Юнкер е преди мен, че го и целува, но не съм мислил някога, като член на 3 законодателни комисии, включително и на Великото Народно събрание, а после и като конституционен съдия, че ще дойде момент да се четат молитви, за да не се приеме закон!", заяви Марков.

По думите му, това че сме най-бедни в Европа не значи, че сме ненормални.

"Има ли някой в тази зала, на който да не му е ясно какво е жена, че Истанбулската конвенция трябва да ми го казва?", попита риторично Марков.

Конвенцията подкрепиха и представителите на ДПС, но всички други - от "БСП за България", "Обединени патриоти" и "Воля", гласуваха срещу нея.

"Днес приехме конвенция от 1970 г. на Международната организация по труда (за минималната заплата). 48 години, от които 9 управлява ГЕРБ, можа да чака, Истанбулската конвенция - не", коментира Емил Димитров-Ревизоро от Патриотите, които по този въпрос се разминават с коалиционния си партньор.




По-късно пък правната комисия прие предложението на БСП точката за разглеждане на конвенцията да отпадне от дневния ред.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар