Зима

Зима
Пролет

21 февруари 2018 г.

Три начина да бъдете честни със себе си

Да се научите да бъдете честни със себе си, независимо от това колко горчива може да е истината, всъщност е проява на любов към самите вас.
 
Това е част от ангажимента да бъдете всичко, което искате, можете и за което сте създадени.

Нещо толкова просто като да сте честни към себе си може буквално да промени живота ви, особено ако до този момент сте живели в лъжа. Това може да е ключът към постигането на вашите мечти.

По този начин може да получите това, което наистина искате, а не онова, което си мислите, че искате. Много често се случва обаче да залъгвате себе си, за да се успокоите или поради друга причина, което е саморазрушително действие.

Как да започнете да бъдете честни със себе си?

1. Приемете, че изборите, които правите, са единствено и само ваши

Поемете пълна отговорност за всички ваши избори, без оправдания или търсене на виновници. В крайна сметка вие сте там, където сте, заради изборите, които сте направили. Това е основата на всички други стъпки в процеса.

2. Променете начина си на мислене

Бъдете отворени да правите смела и реалистична самооценка – без оправдания, притеснения или чувство на вина.

Честността никога не трябва да бъде придружавана от думата „брутален“, затова бъдете внимателни и добри към себе си, точно както бихте били, когато оценявате приятел.

3. Бъдете прозрачни

Поемете ангажимент да сте наясно какво искате да правите и къде искате да стигнете. Питайте се по-често „защо“, отколкото „как“.

Всеки път, когато смело изследвате причините за избора си, засявате семена, които ще се превърнат в постоянни модели на честност към самите вас. 




Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар