Зима

Зима
Пролет

10 февруари 2018 г.

Не ритайте премиера по глезените!

Няма заради едните травми да куца държавата и председателството, я!
 
Покрай председателството ни на Съвета на ЕС, на правителствената пресслужба, изглежда, й поникнаха криле и тя хвръкна да се съизмерва с най-големите. 

В края на тази седмица пресцентърът зарадва почитателите на премиера Бойко Борисов с изчерпателна информация за текущото му здраве, разкривайки, че са му направени две инжекции на коленете за укрепване на хрущяла, и две на глезените заради множество травми. Очевидно е, че подобни множество травми няма как да се получат в читалните на Народната библиотека.

Изглежда, това е закъснял отзвук от началото на годината, когато и от Белия дом, и от Кремъл информираха за здравния статус на президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин. Тогава прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков гордо заяви, че "състоянието на господин Путин е такова, че може да надвие доста хора, дори и по-млади от него". А на въпрос дали се предвиждат редовни брифинги за здравето на Путин, той отговори, че не му е известно да се подготвят подобни формати. "Нашето законодателство не предвижда задължително да се огласяват данни за здравето на президента", заяви той.

Коментарът на Песков бе направен по повод известията от Белия дом по-рано за състоянието на президента Доналд Тръмп, след появили се спекулации за неговото психическо здраве. От президентството уточниха, че Тръмп сам поискал профилактичен медицински преглед. Единствената препоръка от страна на неговите лекари бе да мине на диета с по-малко мазнини и да започне да прави физически упражнения. А медикът Рони Джаксън подчерта, че ако президентът е имал някакви умствени проблеми, чувствителният тест щял да ги покаже. Освен това едва ли в такъв случай Тръмп щеше да има такава успеваемост, добави медикът.

Даа. Сега, за Тръмп е ясно, че заради някои девиации хората се притесняват за психическото му здраве. Що се отнася до Путин, и дума да не става за съмнение, че може да бие не само по-млади, но и цял свят наред. Това е пряко изражение на една особеност на руската психика, според която проблемите се решават с юмрук в мутрата.

Чудно е обаче какъв е смисълът на информацията за хрущяла и глезените на нашия премиер? Страничен човек или чужденец, който знае малко за България, би си помислил, че в случая става въпрос за популярен център-нападател от националната футболна гарнитура. В тази игра натоварванията са големи, случват се такива контузии, и заради един такъв сакатлък на основен играч току-виж отборът се сринал в класацията на ФИФА.

Ето защо е важно успокояващото уточнение на пресслужбата на правителството: след инжекциите премиерът е бил освободен и вече изпълнява служебните си задължения в Министерския съвет. Значи всичко е наред - най-напред белот за възстановяване, вдругиден леко разкършване на тенис-корта, после може и мачле с тигрите от Бистрица. 


И много моля, не го ритайте по глезените. Няма заради едните травми да куца държавата и председателството, я!



Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар