Зима

Зима
Пролет

30 април 2018 г.

М. Захарова: Сирийските очевидци са „отровени“ от западни журналисти

Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова разкритикува неетичното поведение на западните журналисти към сирийски очевидци на предполагаемата химическа атака в Дума.

Говорейки пред телевизионния канал „Россия 1“ Захарова обърна вниманието към въпроси на британски журналист по време пресконференция на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) от 26 април, на която присъстваха 17 очевидци на предполагаемата химическа атака в Сирия,
предава Спутник, цитиран от Фокус.

Според Захарова един от журналистите попитал очевидец колко е получил, за да участва в пресконференцията, а друг е заявил, че 12-годишно момче на име Хасан Диаб би страдал от „психологическа травма“.

„В следващия ни брифинг ще ви покажа имената на тези журналисти, ще пресъздадем картината как те „отравят“ тези сирийци: те твърдят, че сирийците са отровени с химикали, но ние ще ви покажем кой наистина ги „трови“. Те бяха „отровени“ от тези британски журналисти, които седяха пред тях и ги осмиваха“, заяви Захарова.

„Бих искала да попитам тези журналисти: когато преди шест, седем години те поискаха „Арабска пролет“ в Близкия Изток и Северна Африка, помислиха ли за каква психологическа травма ще бъде нанесена на деца, които дори не са родени още?“, попита Мария Захарова.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар