Зима

Зима
Пролет

16 април 2018 г.

Милош Земан: Западът невъобразимо разруши Близкия Изток

"Човек с ниско ниво на интелигентност, по-скоро дебил, прави две грешки една след друга. Какво може да се каже за тези, които правят едни и същи грешки три пъти..."
 
В интервю за пражкото радио F1, цитирано от "Фокус", президентът на Чешката република Милош Земан заявява, че Западът разруши Близкия Изток. 

"Западът невъобразимо разруши Близкия Изток, нахлувайки в Ирак и Либия, а сега и в Сирия", казва той.

Чешкият президент отбелязва, че нахлуването в Ирак било под предлог – наличие на оръжия за масово унищожение. Военната операция довела до многочислени човешки жертви. Западът обаче не си направил никакви изводи и се намесил във вътрешните работи на Либия. Сега в тази страна няма правителство и през територията й минават хиляди мигранти към Европа.

След това западните държави се намесили в Сирия, където президентът Башар Асад се бори с ислямски екстремисти. Земан отбелязва, че Сирийската армия „натикала в ъгъла“ терористите и в страната бежанците започнали да се завръщат обратно.

„Интелигентът прави една грешка и после не повтаря. Човек с ниско ниво на интелигентност, по-скоро дебил, прави две грешки една след друга. Какво може да се каже за тези, които правят едни и същи грешки три пъти, за да не използвам неподходящ език, ще кажа, че това е глупост“, заявява Милош Земан, цитиран от осведомителните агенции. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар