Зима

Зима
Пролет

6 април 2018 г.

След чистачката, социален работник търчи след затворниците

Когато начело на МВР стоят шматки, когато начело на правосъдното министерство е една смешна лелка, и когато начело на държавата стои една тиква, това е положението...
 
Нова телевизия. 

Миролюба Бенатова разговаря със социалния работник Красимир Кръстев, който изрича, че бягството на двамата затворници от Софийския затвор, най-строго охранявания затвор в страната – по негови думи, било „случаен инцидент“.

„Проблемът е, че Пелов имаше пистолет, при всеки друг случай колегите щяха да се борят да предотвратят това нещо…“, вика социалният работник, който показва как Пелов стрелял по него, социалният работник се скрил зад дърво и го наблюдавал „накъде отива“ и не разбрал, заради адреналина, всъщност с боен пистолет ли е стрелял Пелов. Пелов викнал към социалния, че има и граната, ама дали е имал граната, социалният не можел да кажел, и се скрил зад дървото.

Най-накрая може и да се окаже, че пистолетът е бил „дървен“, а може и детски с капси, както е тръгнало.

Миролюба Бенатова задава въпроса към драгите зрители – и какво щеше да стане, ако на поста охраната бяха стреляли, а се окажеше, че Пелов е с газов пистолет?

Ами тая охрана е сложена там, за да пази, без значение дали някой размахва морков или пистолет, какъвто и той да е на вид.

От цялата дунанма се разбра, че в тоя затвор, освен чистачката, има и социален работник. Никъде не чухме мъже, които са длъжни да пазят затвора – да има. Както от МВР, така и от правосъдната система.

Ами ако Пелов имаше картечница? Струва ви се абсурдно?

Аре, бе! Питайте разследващите журналисти, които ежедневно си говорят със затворници в килиите и знаят, че в затвора може да се вкара всичко.

Когато обаче начело на МВР стоят шматки, когато начело на правосъдното министерство е една смешна лелка, и когато начело на държавата стои една тиква, това е положението.




Afera.bg, колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“

Няма коментари:

Публикуване на коментар