Зима

Зима
Пролет

30 май 2018 г.

Осем неща, за които не трябва да се хвалите

Понякога хората дразнят близките и познатите си с нещата, за които говорят.
 
А най-дразнещо е когато една и съща тема е постоянна и натрапена по всевъзможни начини.

Ако имате склонността да се хвалите с разни определени аспекти от живота си трябва да знаете, че околните надали са доволни от тази ваша черта.

Кои са нещата, за които е по-добре да спрете да се хвалите?

Работата ви


Повечето хора са недоволни от работата си по една или друга причина. Малцина са онези, които се чувстват напълно щастливи от нещото, с което се занимават. По тази причина никой не иска да чува постоянно колко страхотна работа имате, колко задоволяващо е заплащането ви и колко смислен е трудът ви. Дразните околните с тези свои хвалби. Спестете си ги, освен ако не сте Супермен или някой всемогъщ спасител, на когото разчита целият град.

Любимият спортен отбор

Някои спортни фенове са фанатични по отношение на любимия си отбор. Той е централна тема на разговор за тях. За да не дразните приятелите и колегите си със своите теми, внимавайте на кого ги натрапвате. Не всеки се интересува от спорт до такава степен.

Вашите пороци

Тази тема не е смущаваща и неприятна за околните само ако са ви много близки или имат същите пороци като вас. Ако сте жена, хвалбите за това как например сте се напили с приятелките си в клуба предишната вечер е не просто антипохвално, но и отблъскващо за околните. Ако вече не сте на 22 се очаква да се хвалите с други постижения, а не с това колко питиета сте успели да погълнете преди да паднете под масата.

Деца и животни

Някои хора не спират да се хвалят с децата или прекрасните си умни любимци. Правят го навсякъде – пред приятели, колеги, в социалните мрежи. Може да е наистина досадно околните да слушат всеки път колко прекрасни и възпитани деца имате.

Скъпи коли

Клишетата са дразнеща тема на разговор за мнозина. Спортните коли са сред тях, освен ако не говорите с някой супер запален почитател на високите скорости.

Огромната бройка книги, които сте прочели

Ако постоянно натрапвате безкрайния списък с книги, които сте погълнали, рискувате приятелите ви да си помислят, че подценявате интелекта и ерудицията им.

Вашите пътувания

Пътуването е страхотно. Няма как да не го споделите, но не натрапвайте тези теми при всеки удобен случай. Отстрани звучи сякаш се фукате. Не злоупотребявайте и със снимките, които пускате в социалните мрежи, ако не искате да ви изтрият от списъка с приятели.

Вашата половинка


Едно от най-дразнещите за околните неща е издигането на партньора в пиедестал. Ако сте свикнали да говорите за половинката си като за светец непрекъснато и по всяко време, при всеки повод и без повод, очаквайте неодобрителни погледи.



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар