Есен

Есен

14 май 2018 г.

Рамзан Кадиров: Цялата отговорност, че Хамзат Азимов е тръгнал по пътя на престъпността, носят властите на Франция

"Порастването, оформянето на личността му, на неговите възгледи и убеждения е ставало във френското общество."
 
Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че френските власти носят отговорността за възпитанието на родения в република Чечения Хамзат Азимов, който извърши нападение с нож на парижка улица.

"Държа да заявя, че цялата отговорност за това, че Хамзат Азимов е тръгнал по пътя на престъпността, носят властите на Франция. В Чечения той само се е родил, а порастването, оформянето на личността му, на неговите възгледи и убеждения е ставало във френското общество", написа в Телеграм Кадиров, цитиран от ТАСС.

Кадиров също потвърди, че Азимов е гражданин на Русия. "Само че паспортът в момента е недействителен, защото, когато е станал на 20 години, той не е получил нов", допълни чеченският лидер.

Според наличната информация, подчерта Кадиров, има основание да се предполага, че Хамзат Азимов е имал контакти с правоохранителните органи и спецслужбите на Франция.

Кадиров изказа съболезнования на семейството и роднините на загиналия от ръцете на Азимов.

В събота вечерта на улица "Монсини", втори парижки район, Азимов нападнал с нож минувачи с викове "Аллах е велик!". Той бил ликвидиран от служители на общинската полиция, но уби един и рани четирима души. Отговорността за терористичния акт пое "Ислямска държава", припомня ТАСС.Няма коментари:

Публикуване на коментар