Зима

Зима

15 май 2018 г.

Немски национали със скандални снимки с Ердоган

Двамата играчи държат триката си върху които пише: „На моя уважаван президент. С респект“
 
Скандал с футболисти от немския национален отбор. 

Двама от играчите от турски произход Месут Йозил и Илкай Гюндоган публикуваха своя снимка с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Тя е направена по време на вечеря с него в Лондон. Двамата играчи държат триката си върху които пише: „На моя уважаван президент. С респект“.

Десетки германски политици изразиха възмущението си, някои даже призоваха за изключването на двамата футболисти от отбора. Депутатът от либералната „Свободна демократическа партия“ Оливер Лукшич призова те да бъдат изхвърлени от отбора.


„Който не смята за свой президент Щайнмайер, а Ердоган, няма място в националния отбор“, заяви той. 

Християндемократът Волхганг Босбах го подкрепи.

„Никой не очаква от нашите национали с миграционен произход да се отказват от корените си. Но от тези, които играят за страната ни, можем все пак да очакваме, че знаят, че не Ердоган, а Щайнмайер е техният президент“, заяви той пред „Ханделсблат“, съобщава Frognews.bg.

Зам.-председателят на Бундестага Ханс-Петер Фридрих също обяви неразбирането си, че играчите са „се оставили да бъдат впрегнати в предизборната каруца на чуждестранен политик, който освен това се изказва презрително за Германия“.