Зима

Зима
Пролет

6 май 2018 г.

Разкол в НАТО: Германия се бунтува срещу САЩ

Тренировъчни полети и учения – заповядайте. Воюване – без нас.
 
Spiegel разказва, че германските ВВС са напълно небоеспособни.

НАТО не може да разчита на Бундесвера: на разположение на Германия са останали едва четири боеспособни изтребителя „Юрофайтър“.

Любопитна е самата формулировка: заради „новите сериозни проблеми“ авиацията на Германия не може да участва в „истински операции“ на източната граница на Алиаса.

Твърди се, че в 124-те „Юротайтър“-и на Бундесвера не работи системата за самозащита „Дас“, а Берлин, разбира се, не иска да рискува пилотите. С други думи Германия почти в прав текст говори, че няма намерение да воюва срещу Русия. Тренировъчни полети и учения – заповядайте. Воюване – без нас.

По-рано в германската преса се появиха свидетелства, че пилотите от Бундесвера се уволняват заради нежеланието да участват в агресивната кампания на НАТО против Русия. В последно време така са постъпили 5% от пилотите на изтребителите „Юрофайтър“.

Германските генерали, на свой ред, продължават да разказват, че уволненията на пилотите и неработоспособността на системите за защитата на изтребителите не се отразяват никак на боеспособността на Бундесвера. Пилотите не искат да воюват, изтребителите са неизправни, но ние както и преди сме боеспособни. Както и да е.

Общо взето се случи именно това, от което се страхуваха в северноатлантическия алианс – вътре в НАТО се случва разкол. Европейските страни отказват да участват в агресивните авантюри на САЩ. Въпреки това американското лоби в Европа все още е достатъчни силно, затова и трябва да се пристъпва внимателно срещу Вашингтон.

По всяка вероятност Германия планира постепенно да си връща суверенитета, едновременно с това придвижвайки проекта за независими от САЩ общоевропейски въоръжени сили. Колективният запад се разпада пред очите ни.


 

Превод: Поглед.инфо

Няма коментари:

Публикуване на коментар