Зима

Зима
Пролет

16 май 2018 г.

Валери Симеонов: Стадо акули, призовават да не се посяга върху мечтите на малките рибки

"Атаките срещу Закона за хазарта са очаквани – особено когато идват от тези, които са пряко засегнати."
 
По този начин вицепремиерът Валери Симеонов коментира пред „Фокус” позициите на бизнес и браншови организации и футболни клубове, както и медийната кампания на „Национална лотария” срещи новите текстове, с които се ограничава рекламата и продажбата на силно популярните у нас моментни игри.

„Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, са я очаквали. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане“, коментира Симеонов.

Във връзка с призива към народа да спаси националната си лотария, вицепремиерът заяви, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на малките рибки.

След ГЕРБ и БСП, „Воля” също принципно са се съгласили да подкрепят промените в хазартния закон, стана ясно след днешната среща на Симеонов с представители на формацията на Веселин Марешки.

„По Закона за хазарта принципно приемат както ограничаването на продажбата на места само, които са изрично лицензирани и по отношение на пряката и непряката реклама, също приемат, но вероятно ще имат някакви допълнения”, обясни вицепремиерът.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар