Зима

Зима
Пролет

31 май 2018 г.

Веселин Марешки: Сделката с изтребителите – по-голям грабеж от КТБ

"Красимир Каракачанов предложи най-голямата корупционна сделка във всички времена."
 
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки пак настоя за мораториум върху средствата за модернизацията на армията и пренасочването на 3,3 милиарда лева от сектор "Отбрана" към социалния.

Идеята на Марешки предизвика острата реакция на президента Румен Радев. Държавният глава е един от най-големите поддръжници на модернизацията на военните ни сили.

"Красимир Каракачанов предложи най-голямата корупционна сделка във всички времена и най-големият грабеж на българския народ, многократно надвишаващ КТБ. От всеки български гражданин ще бъдат взети няколко хиляди лева, за да си начеше крастата Каракачанов и да си купи няколко самолета", подчерта пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Народното събрание.

По думите му не е опасно, когато не си вещ по някоя тема - много по-опасно е, когато има "професионалисти по ограбването на българския народ в управлението на страната".

"Ние считаме, че нямаме място в НАТО. Ако утре сме начело на България, ще направим стъпки към излизане от организацията. Нека да направим един достоен народ и тогава да започнем да харчим за играчки. В Западна Европа първо са инвестирали в хората, а след това в желязото", уточни още председателят на ПП "Воля".

Зам.-председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Борис Вангелов е категоричен: "Държанието на Марешки е типичен пример за безотговорно и антибългарско поведение на един политик".

"Марешки в предизборната си кампания е написал, че България трябва да е лоялен член на НАТО и българската армия трябва да се модернизира. Освен това лидерът на "Воля" говори неверни неща. Една държава, която няма собствена армия, се превръща в територия", отбеляза той.

Според Вангелов всички съседи на България се въоръжават и ще е много глупаво ако изоставим българската армия на произвола на съдбата.





Няма коментари:

Публикуване на коментар