Лято

Лято

29 май 2018 г.

Uriah Heep забиват в Ямбол на 2 юни

Събитието е кулминация на тържествата, посветени на празника на града

Една от емблематичните рок групи на всички времена – „Uriah Heep“ пристига за концерт в Ямбол на 2 юни. 

Събитието е кулминация на тържествата, посветени на празника на града. Концертът на площада пред общината е с начален час 20.00 и е със свободен вход – като подарък да всички жители и гости на Ямбол.

Представянето в Ямбол е част от наситената с концерти по целия свят програма на групата. В края на април и през май „Uriah Heep“ забиват в САЩ и Канада, през юни са вече в Швеция, Германия, следват Швейцария и Чехия. В момента топ-групата подготвя новия си албум „Living The Dream“, който се очаква да излезе през септември.

Ядрото на актуалния състав на бандата продължава да бъде основателят на „Uriah Heep“ Мик Бокс, дал началото й в късните 60-те год. на миналия век. От дебютния си албум през 1970-а "Very 'Eavy, Unble' Umble" досега групата има продадени повече от 30 милиона записи и участия в повече от 60 страни по целия свят. 


В България британците идват за първи път през 1988 г., когато изнасят турне в големите градове на страната, оставайки в историята като една от първите западни групи пробили „желязната завеса“ на бившия социалистически лагер.

Иконичната „July Morning“ е само един от шедьоврите на „Uriah Heep“, които ще прозвучат на концерта им в Ямбол на 2 юни. Феновете ще могат да се насладят и на други култови парчета като Easy Livin, Wizard, Gipsy, Sunrise, Look at Yourself и мн. др.

В настоящия състав на групата влизат Мик Бокс - соло китара, бек вокали, Фил Ланзън – клавири, бек вокали (от 1986 г. насам), Бърни Шоу – вокали (също от 1986), Ръсел Гилбрук – барабани ( влязъл в групата от 2007) и басистът Дейви Римър (от 2013 г.), с когото ямболската публика се срещна миналата година при участието му в проекта Voises of Rainbow по време на Рок бир феста през юни. 


Само за две години през концерти в Ямбол минаха още редица рок-легенди като Боби Кимбъл (ТОТО), Иън Пейс (Дийп Пърпъл), Греъм Бонет и Дуги Уайт (Рейнбой) и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар