Зима

Зима
Пролет

6 юни 2018 г.

К. Контрера: МВР харчи 160 000 лв. за охрана на гей парада и ще осигури 1300 полицаи

"Как така МВР харчи хиляди левове за охраната на гей парада, а в същото време няма полицаи там, където стават убийства?"

Този въпрос постави шефът на общинските съветници от ВМРО – Българско национално движение в СОС Карлос Контрера, след снощното убийство на избягалия затворник Владимир Пелов в Ботевград.

Според Контрера явно има сериозен дисбаланс и лоша преценка на ситуацията в МВР, след като се командироват полицаи да охраняват "София прайд" и така населени места остават без служители на реда.

"Има избягал затворник от централния софийски затвор и се знае, че се укрива, преди ден имаше брутално убийство на възрастен мъж в Ботевград, а МВР харчи 160 000 лв. за охрана на гей парада на 9 юни и ще осигури 1300 полицаи да охраняват една група хора", възмути се Контрера, цитиран от Dnes.bg.

Според него МВР не изпълнява поетите ангажименти за борба с битовата престъпност и гарантиране на сигурността на хората. За сметка на това министерството се занимавало с охраната на едно частно мероприятие, което било финансирано от чужбина.

Контрера отново призова да се забрани "София прайд" като заплаха за обществения ред.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар