Зима

Зима
Пролет

3 юни 2018 г.

Купата за световното първенство по футбол пристигна в Москва

Трофеят, който измина околосветска обиколка през 51 страни на шест континента, беше представен на площад "Манежная"
 
Шампионската купа за Световното първенство по футбол пристигна днес в Москва.

Трофеят, който измина околосветска обиколка през 51 страни на шест континента, беше представен на площад "Манежная" в центъра руската столица.


Купата беше посрещната от световния шампион от 1990 г. с отбора на Германия Лотар Матеус, кмета на Москва Сергей Собянин, бившата състезателка по художествена гимнастика и лице на Мондиала Ляйсан Утяшева, ръководителя на организационния комитет по подготовката и провеждането на първенството Аркадий Дворкович и представител на „Кока-Кола“, която е официален партньор на ФИФА.  
„Благодаря, Русия. Благодаря за това, че световното първенство ще бъде във вашата прекрасна страна“, каза Лотар Матеус, който единствен имаше право да докосне купата.

Началото на околосветското пътешествие на 6,1-килограмовата златна статуетка дадоха на 9 септември м.г. в Москва руският президент Владимир Путин и президентът на ФИФА Джани Инфантино. През декември купата напусна територията на Русия, а на 14 февруари беше в България.

От утре до 7 юни купата ще бъде изложена в парка „Горки“, където феновете ще могат да се снимат с нея. На 15 юли ще бъде връчена на победителя във финала на световното на московския стадион „Лужники“. 32 отбора участват в надпреварата за спечелването й.
 

Мондиал 2018 ще се състои в 11 града в страната от 14 юни до 15 юли. Началото е на 14 юни от 18 ч. на „Лужники“, където домакинът Русия среща отбора на Саудитска Арабия. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар