Зима

Зима
Пролет

29 юни 2018 г.

Марин Льо Пен: Европейското споразумение изобщо не решава проблема с миграцията

"Но то има едно предимство - страните имат сега правото да казват "не"

"Европейското споразумение за миграцията, постигнато тази нощ в Брюксел, не урежда изобщо проблема с миграционната вълна."

Това заяви лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен, предаде Франс прес.

"Това споразумение изобщо не урежда проблема с миграционната вълна. Но то има едно предимство - страните имат сега правото да казват "не", а Макрон ще бъде специално отговорен за масовата имиграция във Франция", написа в Туитър Марин Льо Пен.

Същевременно допитване на социологическата агенция Одокса по поръчка на френското радио Франс енфо и на в. "Фигаро" показа, че около 60 процента от французите смятат, че страната приема прекалено много мигранти, предаде ТАСС.

Над 50 процента от анкетираните казват, че мигрантите, идващи от страни като Сирия и Ирак, пораждат безпокойство и страх, а около 45 процента казват, че се отнасят с разбиране към ситуацията с бежанците и им съчувстват. Седемдесет и три процента от французите не вярват, че ЕС е способен да разреши усложняващата се миграционна криза. Проучването е проведено на 27 и 28 юни и в него са участвали 1000 души.

Италианският вътрешен министър Матео Салвини каза днес, че иска да види конкретни ангажименти от страна на ЕС по миграционния въпрос, предаде Ройтерс. Така той коментира в радио интервю резултатите от първия ден от срещата на върха в Брюксел и постигнатия компромис по миграцията между европейските лидери./Banker.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар