Зима

Зима
Пролет

27 юни 2018 г.

Бойко Борисов: Ако е истина, че съм си купил гръцки остров, ще подам оставка

"Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия."
 
"Проверете и ако е истина, че съм си купил гръцки остров, ще подам оставка."

Това се закани премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.  

"Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия. Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност", каза премиерът, цитиран от "24 часа".

Повод за думите на Борисов са информациите, че е било свалено предаване на Милен Цветков от Нова ТВ, защото се занимавало със слуха, пуснат от непопулярен сайт, че премиерът си е купил гръцки остров. От Нова тв обясниха, че предаването е свалено защото не отговаря на критериите за обективна журналистика и отразяване на мнението на всички страни.

Борисов се обърна към оператора на Нова тв и му каза: "Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името не е честно. Всичко, което има фалшиво да го пуснат - все ми е тая, защото рано или късно истината излиза. Имате прекрасни разследващи журналисти, пуснете ги да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен. Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство и те гледат".


Няма коментари:

Публикуване на коментар