Лято

Лято

4 юни 2018 г.

Красимир Каракачанов: Време е да излезем от тази приспивна песен, че в Европа ни третират като равни

"Световната история не познава случай голяма и силна държава да се е трогнала от воплите и интересите на по-малка страна."
 
„Крайно време е да излезем от тази приспивна песен, че в Европа ни третират като равни. Без абсолютно никакво основание ни принудиха да закрием първите четири реактора на АЕЦ „Козлодуй”. Фаза две – може да участваме в „Северен поток 2”, а в „Южен поток” не може. 

Тук става въпрос за оборот на българските фирми от 14 млн. лв. годишно. В бюджета на България транспортът е третото перо след енергетиката и туризма. И никой не го интересува това.”

Това каза по Нова телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод проблемите на превозвачите. Той видя решението в по-твърдата позиция на България.

"Ако ние продължаваме да се държим мило и любезно и да ги молим, няма да стане. Световната история не познава случай голяма и силна държава да се е трогнала от воплите и интересите на по-малка страна, освен ако няма интерес за нещо друго", каза Красимир Каракачанов.

"Българското правителство подкрепя българските превозвачи. Те си плащат данъците в България и хранят над 100 хил. души. Целта е много проста – тези 14 млн. лева да отидат в джобовете на някои външни компании. Когато българските фирми фалират, тези шофьори ще останат на улицата. Тези международни компании ще се опитат да ги пренаемат и така още няколко десетки хиляди българи ще се преселят в чужбина. А това не е добре за България", категоричен беше вицепремиерът.

Относно отношенията ни с Русия, Каракачанов заяви: "Аз не съм русофил. Но България има нужда от развитие на отношенията си с Русия, защото ние сме съседи през Черно море. В областта на енергетиката трябва да съживим отношенията си. Аз няма да сваля българската авиация на земята, защото някой решава, че щом е руска, няма да я използваме. Голямата опасност за националната сигурност за България не идва от Русия, а се нарича ислямски радикализъм и тероризъм - нещо, което продължава да залива Европа, а ние продължаваме да го подценяваме."

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар