Зима

Зима
Пролет

28 юни 2018 г.

Кольо Колев: Българското европредседателство - "нищо, но от сърце"

"За Шенген и еврозоната сме на ниво "ще видим какво ще стане". Въвеждат се нови критерии за влизане в чакалнята на еврозоната."
 
"Българското европредседателство може да се определи като "нищо, но от сърце"."

Това заяви в интервю за БНР социологът Кольо Колев. Според него опозицията е спечелила от хаоса, който цари на вътрешния фронт.

"За Шенген и еврозоната сме на ниво "ще видим какво ще стане". Въвеждат се нови критерии за влизане в чакалнята на еврозоната. Казват, че по всички показатели сме много добре, но по-специално икономическото ни развитие е слабо и нещо, което въобще не фигурира в подписаните основополагащи документи във връзка с това.

Това за общественото мнение донякъде е позитивно, тъй като много от българите са, меко казано, скептично настроени по отношение на въвеждането на еврото, тъй като се опасяват от много сериозни трусове във връзка с покачването на цените и минимизирането на социалните плащания. По отношение на Западните Балкани, за които се вдигна толкова много шум, дори имаме известни отстъпления.

Само преди седем години в Солун беше фиксирана дата за присъединяване на страните от Западните Балкани и тя беше 2025 година. Що се отнася до Македония, това е "танц" на господин Борисов, обслужващ интересите на НАТО директно. Целта на занятието беше Македония да бъде приета в НАТО, като по този начин се изолира Сърбия", коментира Кольо Колев.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар