Зима

Зима
Пролет

13 юни 2018 г.

Веселин Марешки: Каракачанов отдавна трябваше да е излязъл от министерството

"В този ден няколко български екипажа са играли на руска рулетка, 4 екипажа са се сменяли на този хеликоптер и останалите 3 се кръстят, че не се е случило на тях."
 
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отново скочи на военния министър Красимир Каракачанов и поиска оставката му. 

Той настоя, че вицепремиерът трябва да понесе политическа отговорност за смъртта на двамата военни пилоти при инцидента с разбилия се хеликоптер.

По думите му политическото ръководство на Министерството на отбраната е отговорно за трагедията, тъй като не е осигурило средства за обучението на пилотите.

"Тези, които не са осигурили средства за обучение на българските пилоти, са ги пратили на сигурна смърт. Кой носи отговорност, ако не политическото ръководство на Министерството на отбраната? В този ден няколко български екипажа са играли на руска рулетка, 4 екипажа са се сменяли на този хеликоптер и останалите 3 се кръстят, че не се е случило на тях", каза Марешки, цитиран от Dnes.bg.

Той заплаши и че ще сезира Прокуратурата за бездействие или несвършена работа във връзка с инцидента в авиобаза "Крумово".

Лидерът на "Воля" отново подхвана и темата с одобрените средства за модернизацията на армията и настоя, че това е "грабеж, обричащ българите на бедност".

Според него щом ще се дадат милиарди за нови самолети, съвсем няма да има средства за военните и обучението им.

"Няма как Каракачанов да се оправдава, че не е имало пари за 180 часа да летят, а намират 6 млрд. за самолети. Отдавна този човек трябваше да е излязъл от министерството", заключи Марешки.

По повод готвения от левицата вот на недоверие към правителството по тема "Сигурност", лидерът на "Воля" каза, че партията му няма да го подкрепи, тъй като е безсмислен и няма нужда от нови парламентарни избори.



Няма коментари:

Публикуване на коментар