Зима

Зима
Пролет

15 юли 2018 г.

Владимир Путин: Световното по футбол разби антируските митове и предубеждения

Джани Инфантино: Това е лицето на Русия и това е лицето на Русия, което обичаме

"Организираният в Русия Световен шампионат по футбол премина успешно и един от резултатите е разрушаването на антируските митове и предубеждения."

Това заяви на откриването на гала-концерт в Большой театър снощи руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.
 
"С нетърпение чакаме мача, който ще определи лидера на световния футбол. Но същевременно сме и тъжни, че грандиозният спортен празник, който ни подари толкова много позитивни емоции, ярки впечатления и нови приятели, е към своя край. Русия отговорно се подготвяше за шампионата и ние искрено се радваме, че той беше успешен и обедини милиони хора около футбола", посочи Путин.

Той каза още, че всички любители на футбола, които биха искали да останат в Русия по-дълго време, за да опознаят страната по-добре, ще получат на място удължаване на визите.

"Радваме се, че нашите гости видяха всичко със собствените си очи, че митовете и предубежденията рухнаха", добави той, цитиран от БТА.

От своя страна президентът на ФИФА Джани Инфантино благодари на руския президент за организацията.

"Това е лицето на Русия и това е лицето на Русия, което обичаме. На първо място - благодаря, на президента Путин, благодаря ви за вашата отдаденост, за вашата страст. Без вас всичко това нямаше да бъде възможно, сигурен съм. Ето защо - благодаря - поздравления, свършихме страхотна работа заедно" - посочи президентът на световната футболна централа.

Преди откриването на гала-концерта президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че ще започне да учи руски и със сигурност ще посети отново Русия.




Няма коментари:

Публикуване на коментар