Зима

Зима
Пролет

9 юли 2018 г.

Марин льо Пен: Спирането на парите за партията ми ще я доведе до гибел

"Решението за спирането на плащането се равнява на желание да бъде ликвидиране главната опозиционна партия."
 
Френската крайнодясна лидерка Марин льо Пен изрази недоволство от решението на френски съд да задържи плащането на обществена субсидия за партията й "Националния сбор" предаде Асошиейтед прес. 

Според нея решението може да доведе до "сигурна гибел" за организацията.

В петък двама съдии са решили да задържат плащане на стойност 2 милиона евро, равняващо се на близо половината от годишната субсидия от 4,5 милиона евро. Средствата трябваше да бъдат изплатени в понеделник.

Съдиите взеха това решение на фона на разследване дали е имало злоупотреба със средства на Европейския парламент, платени за предполагаеми фиктивни помощници на евродепутати, отбелязва Франс прес.

В неправилно използване на подобни средства бяха обвинени и политици от други френски партии, подчертава АП.

Льо Пен заяви, че субсидията вече е била забавена с шест месеца и е била от жизненоважно значение, за да може "Националния сбор" да покрие текущите си разходи, особено заплати и наеми. Според нея решението за спирането на плащането се равнява на "желание да бъде ликвидиране главната опозиционна партия".

Льо Пен заяви в отворено писмо до поддръжниците на партията си, че решението на съдиите е политически мотивирано. Тя добави, че партията има средства да функционира само до края на август и заяви, че тази вечер ще бъде създаден сайт за финансовото й спасяване.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар