Зима

Зима
Пролет

15 юли 2018 г.

Ангел Джамбазки иска закриване на бежанските центрове

"ВМРО никога няма да допусне връщането на чужденци, които са преминали през страната ни."
 
"Бежанските центрове като този в Харманли трябва да бъдат закрити. Този и останалите като него няма причини да съществуват."

Това обяви евродепутатът Ангел Джамбазки /Европейски консерватори и реформисти/ в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли.

"Нелегалните имигранти, които биват установявани и задържани, трябва да бъдат задържани възможно най-близо до границата в закрит тип общежития и след това репатрирани там, откъдето са дошли", препоръча Джамбазки. 


Като друг аргумент той посочи липсата на хора в тези центрове.

"След като са толкова малко настанените, няма причини да продължи да се поддържа тази инфраструктура. Тези хора трябва да бъдат пренасочени към центровете на "Миграция" на МВР, а тези помещения трябва да бъдат консервирани и запечатани", смята Джамбазки.

Той и депутатът Александър Сиди /Обединени патриоти/ пристигнаха в Центъра в Харманли, за да проверят слухове "как самолети с нелегални емигранти от Европа кацали у нас".

"ВМРО като част от управлението никога няма да допусне връщането на чужденци, които са преминали през страната ни и са се установили в Западна Европа", посочи още Джамбазки. 


"Това правителство и това управление не може да плати такава цена. Няма причини да плащаме чужди сметки", посочи Джамбазки, като визира политиката на германския канцлер Ангела Меркел по въпроса с бежанците. 

"Ще се противопоставим крайно и остро на такова намерение за връщане на бежанци", подчерта евродепутатът.

Той каза, че в Европарламента ще продължи борбата за промяната на дъблинския регламент, заплаха за фронтовите държави на Европа - България, Гърция, Италия и Испания.

Джамбазки определи, че сега голямата опасност за бежанска вълна идва от Африка, а не от Сирия. Друга хипотеза за негативно развитие на събитията можела да настъпи при сътресения в съседна Турция.

Депутатът Сиди обяви, че още утре ще поиска отчет от Агенцията за бежанците как са били похарчени средствата за възстановяването на щетите от бунта в ноември 2016 година в лагера в Харманли. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар