Зима

Зима
Пролет

31 юли 2018 г.

Красимир Каракачанов: Марешки да си доизживее последното политическо лято

„Въпросното лице с жълтите гащички говори глупости. Скъсваше ми телефона с идеята да правим по-голяма коалиция, за да се вмъкне и той в управлението.”
 
"Отдавна общините трябва да имат план за опазване на старите сгради, които са историческо наследство. Бившите Царски конюшни са сграда с историческо значение. Трябва да се установи дали има умисъл в пожара и ако да, виновният да понесе отговорността си". 

Това каза вицепремирът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на бтв.

„Крайно време е по фундаментални проблеми да престанем да се делим. Вземете например чумата по животните. Лъжливата теза на БСП беше, че животните в Странджа се избиват, за да се обезлюди регионът и да се засели с бежанци. Доверието в институцията не се решава с оставки. Личният пример може да възстанови доверието в тях“, каза той.

Каракачанов коментира думите на лидера на „Воля“ Веселин Марешки, който определи Обединени патриоти като опитомени патриоти. Политикът нарече министъра на отбраната рафиниран политически измамник.

"Веселин Марешки е патеричка. Когато „Обединени патриоти” кажем, че няма да подкрепим нещо в Народното събрание, веднага се появява Марешки и гласува „За”.

„Въпросното лице с жълтите гащички говори глупости. Скъсваше ми телефона с идеята да правим по-голяма коалиция, за да се вмъкне и той в управлението”, обясни Каракачанов.

Той се закани да съди Марешки, който заявил, че Каракачанов използва „прахообразни лекарства”. „Отидох вчера във ВМА, направиха ми тестове, които, естествено, са отрицателни, и с това нещо отивам в съда”, увери вицепремиерът.

В "Обединени патриоти" има старо напрежение - от преди 6-7 години, което избива, когато няма диалог. Когато говорим всичко е наред, посочи Каракачанов.

"Марешки си търси ниша в политическото пространство. Той има детски мечти да се намъкне в правителството. Факт е, че атакува министри на ОП с висок рейтинг. Явно си мисли, че като атакува министрите с висок рейтинг ще му се прелее на него. Така че Марешки да си доизживее последното политическо лято и след това ще изчезне“, каза още Каракачанов.

Относно смъртта на двамата пилоти на Ми-17 край Пловдив, Каракачанов коментира, че основната причина за фаталния инцидент била „загубата на летателни рефлекси заради малкото летателни часове”.

„25 години ние се занимаваме с клюки, простотии и скандали. Загубихме усещането за това, че трябва да се грижим за своите институции, за армията”, коментира Каракачанов.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар