Зима

Зима
Пролет

24 юли 2018 г.

Лефкада – островът, излязъл от приказките (галерия)

Добре дошли на един от най-красивите острови в Европа

За някои хора 700 километра могат да изглеждат като далечно разстояние, докато за други е просто число, което се преодолява бързо, с желание и ентусиазъм. 


700 километра всъщност е разстоянието между София и Лефкада - островът с едни от най-красивите плажове в Европа. Място, което привлича туристи от цял свят и въпреки огромния интерес и посещаемост, е успяло да запази своя облик и голяма част от девствените си плажове.

Къде се намира

Лефкада е един от най-прелестните гръцки острови, разположен над други два острова - Итака и Кефалония. Лефкада е и четвъртият по големина остров в Йонийско море, с множество красиви плажове, в които ще се влюбите.

Името на острова (Лефкада означава "бяло") идва от забележителните стръмни бели скали на нос Лефката, който се намира на южния бряг на острова.

Плажовете са покрити с пясък и ситни камъчета, а водите са тюркоазеносини.

Според легенда островът е бил сватбен подарък от бащата на Орфей за бащата на Пенелопа.

Пътят

До острова може да се стигне с автомобил и с ферибот, като километрите от София до Лефкада са около 700. Пътят до острова е добър, като през почти целия маршрут се пътува по магистрала. Имайте предвид, че по пътя има няколко пункта за тол такси, като приблизително ще ви трябват около 10-15 евро в посока.

От София до острова може да стигнете за около 9-10 часа.

Хотели

На острова са разположени множество малки градчета и селца, в които можете да се настаните. В тях ще се натъкнете на уютни малки хотелчета, както и на по-луксозни и големи хотели с много добро обслужване, за които можете да си направите онлайн резервация.

В ниския сезон (май-юни) може да намерите двойни стаи за 30-35 евро, но през юли и август цените скачат с поне 10-15 евро на стая. Ако през юни месец двойна стая е 30-35 евро, то през юли и август същата стая излиза около 50 евро и нагоре.

Плажове

Лефкада се слави като островът с райските плажове. Негови емблеми са невероятните плажове Егремни и Порто Кацики. Тези две ивици редовно влизат и в класациите за най-красиви плажове не само в Европа, но и в света.

Островът привлича туристите както с традиционна гръцка кухня, морски специалитети и невероятно пейзажи, така и с прекрасни условия за водни спортове и най-вече сърф.

Малкото уютно градче Василики е сред предпочитаните дестинации за сърфисти от цяла Европа.


 
Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар