Зима

Зима
Пролет

15 юли 2018 г.

Четири начина да се възстановите след изневяра

Не трябва да таите много време лоши чувства в себе си, които вредят повече на вас, отколкото на всеки друг
 
Много е трудно да продължите напред, след като са ви изневерили и са ви предали. 

Не трябва обаче да се обвинявате постоянно и да мислите, че никой никога повече няма да спечели доверието ви. Ето и няколко съвета, които да следвате, за да преживеете по-бързо травмата.

Приемете, че вината не е ваша

Не можете да контролирате действията на другите. Може да се опитате да им влияете, да им давате съвети, но не вие взимате крайните решения за техните постъпки. Не е необходимо да се чувствате отговорни за нещо, за което нямате вина. Дори връзката ви да не е била перфектна, половинката е трябвало да ви каже, че не е щастлива и предпочита да се разделите, а не да ви лъже и предава. Липсата на комуникация може да е вина и на двамата, но решението за изневяра не е било ваше.

Запознайте се с детайлите, за да разберете по-добре

Колкото и да е болезнено, в този момент е най-хубаво да разберете цялата истина. Ако партньорът наистина съжалява и искате да се опитате да възстановите връзката си, разберете защо са ви изневерили, какво им е липсвало, кое им е харесвало у другия човек. Всички правим грешки, затова е важно да се запознаете добре с цялостната ситуация и да разберете какво точно се е случило, за да се стигне до това. Ако мислите, че повече никога няма да можете да вярвате на човека до вас, е по-добре да се разделите. И ще сте в правото си. Но не мислете, че повече никога няма да има хора, на които да се доверите.

Изразете емоциите си

Ако са ви наранили, може да чувствате едновременно много неща - болка, гняв, разочарование, апатичност, липса на увереност и т.н. Не се срамувайте от това, че сте чувствителни и че страдате. Това показва, че сте били искрени и сте имали силни чувства към партньора си. Плачете, за да ви олекне. Говорете с приятели и роднини за ситуацията.

Опитайте се да простите

Както знаете, забравянето и прошката са различни неща. Навярно никога няма да забравите, ако някой, когото много сте обичали, ви е изневерил. Но това не означава, че след време няма да можете да му простите. Ако му простите и приемете случилото се, постепенно болката ще намалява, а и вероятно ще се ядосвате все по-малко. Да простите, не означава да сте отново заедно. А просто да не таите много време лоши чувства в себе си, които вредят повече на вас, отколкото на всеки друг. Естествено, няма да можете бързо да се примирите със ситуацията и да простите, но вярвайте, че сте достатъчно силни да се справите с това.



Teenproblem.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар