Зима

Зима
Пролет

7 август 2018 г.

Румяна Бъчварова: Митьо Очите е бизнесмен с изрядни фирми

"Димитър Желязков е бизнесмен с легален бизнес, с три изрядни фирми, които развиват напълно законна дейност."


Това заяви пред Нова телевизия в качеството си на вицепремиер и вътрешен министър в Борисов 2, шефката на кабинета на премиера в сегашното правителство Румяна Бъчварова. 

Това стана преди две години - през юни 2016 г., когато Очите нахлу в заведението на Кравата с малка гвардия въоръжени до зъби биячи. Тогава Бъчварова отричаше бизнесменът да е воювал за преразпределение на територии, а според нея било "свада за паркомясто", което медиите веднага иронизираха, като го нарекоха "наркомясто". 

Когато лидерът на ДСБ Атанас Атанасов - шеф на контраразузнаването 1997-2001 г., екссекретар на МВР и бивш прокурор, заяви, че над Очите има политически чадър от ГЕРБ, Бъчварова обяви, че с Борисов щели да съдят генерала за клевета. 

"Пълна нелепица е да се твърди, че над престъпността в Слънчев бряг има разпънат чадър", заяви тогава Бъчварова, като по този начин опроверга сама себе си, понеже вече бе извадила Желязков от кримиконтингента и го бе кооптирала към бизнеселита. 

Заради думите й, че Очите е изряден бизнесмен, БСП дори поиска в парламента оставката на Бъчварова на 23 юни 2016 г. Вместо да я подаде, тя сложи полицай до леглото му в болницата, "защото близките му се притесняват". 

Бъчварова тогава отрече и очевидния свободен режим на Очите в ареста при управлението на ГЕРБ, когато той сам си пускаше снимки от плажа и от яхти, докато трябваше да лежи в затвора. Обяснено беше, че всъщност бизнесменът е настанен в общежитие, а не в кауша, при олекотен режим. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар