Зима

Зима

12 август 2018 г.

Мария Захарова: САЩ налагат санкции, тъй като губят ресурсите за развитието си

"Нужна им е нова експанзия, политическа, финансова и икономическа, каквато наблюдаваме в момента."
 
"САЩ налагат нови санкции, тъй като губят ресурсите за по-нататъшното си развитие."

Това заяви говорителят на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в Сърбия, където е на посещение по покана на сръбския външен министър Ивица Дачич, съобщава РИА „Новости“.

„Тук изобщо не става дума за Русия, а за това, че САЩ може би осъзнават, че губят ресурси за по-нататъшното си развитие, ресурси, които досега им помагаха да преодоляват регулярните кризи, които преживява светът. Тези ресурси вече ги няма и са им нужни все нови и нови, нужна им е нова експанзия, политическа, финансова и икономическа, каквато наблюдаваме в момента“, каза Захарова.

Тя напомни, че Вашингтон напоследък провежда жестока санкционна политика и спрямо Китай, Иран, дори спрямо своя партньор – Европейския съюз.


Говорителят на руското външно министерство съобщи, че в момента Русия готви ответни мерки срещу наложените й от САЩ нови санкции заради случая „Скрипал“.

Захарова изрази съжаление, че вместо упокояване и затопляне на отношенията със САЩ, се наблюдава ожесточаване на санкционната война.Няма коментари:

Публикуване на коментар