Зима

Зима
Пролет

31 август 2018 г.

Кирил Добрев: Камилите се сменят, керванът си върви

"От 10 години този керван се води от един и същи човек."
 
БСП отново настоя за оставката на цялото правителство, след като стана ясно, че постовете си напускат трима министри заради катастрофата край Своге.

"Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента", заяви Кирил Добрев, цитиран от Dnes.bg.

Той посочи, че оставка трябва да подаде правосъдният министър Цецка Цачева заради бягствата на затворници и срива на Търговския регистър, земеделският Румен Порожанов заради кризата с чумата по животните в Странджа.

Според социалистите напускащите министри са просто поредните и важният въпрос е какво се случва след тях, защото се заменят едни партийни функционери с други.

По думите на зам.-председателя на БСП оставките днес са закъснели. Той допълни, че случващото се е "признание за провала на десетгодишната политика на рязане на ленти".

Добрев попита защо не са в Следствието бившите регионални министри Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова.

"Има ли взаимовръзка между строителни фирми и политически лица", попита още той и допълни, че трябва да се даде отговор именно на този въпрос.

Депутатът Крум Зарков посочи, че ПГ на БСП няма да задържи насила напускащите министри и ще гласува оставките им в пленарна зала.

На въпрос дали ще има нов вот на недоверие, от БСП съобщиха, че в понеделник предстои извънредно заседание на парламентарната им група, на което ще обсъдят бъдещите си действия.

Те обаче смятат, че искането на предишните два вота на недоверие - за корупцията и за сферата на сигурността, е било в правилната посока.

Социалистите декларираха и че нямат никакво отношение към строителството и пускането в експлоатация на пътя-убиец край Своге.



Няма коментари:

Публикуване на коментар