Зима

Зима
Пролет

26 август 2018 г.

Мафията и нейните лица назаем

Важно е задкулисието не само да бъде извадено от политиката, но и вкарано зад решетките за престъпленията си
 
Да извадим мафията от държавата. Това е лозунгът, с който партията на задкулисието „Да(й), България“ тръгна към урните на парламентарния вот миналата година.

И очаквано не просто претърпя крах, а бе изритана от политиката със звучен граждански къч. Защо очаквано ли? Защото през годините гражданите на държавата се напатиха и вече имат инстинкт за самосъхранение. Научиха се да не вярват на формации, чиито лидери са познати в обществото с красноречивия прякор Пинокио. А също и на партии, доказващи от първия до последния си член старата поговорка за краставите магарета и склонността им да се надушват. Както и да изповядват изконната максима на олигархията - „моето си е мое, чуждото също е мое“.

На този фон не е изненадващ и фактът, че след един от най-големите фенове на Пинокио и виден радетел за окупиране на „Корал” Атанас Чобанов, с незаконен имот се оказа и друг „коралец“ - все още водещият се за ръководен кадър на „Да(й), България“ Кирил Петков. Това не е нито първият, нито последният пример за лицемерните лица назаем, с които задкулисието се опитва да излъже гражданите, за да се добере отново до джобовете им. Опитът му от миналата година се провали, след като избирателите изпълниха напълно дословно лозунга на формацията и я извадиха от политиката. 


Мимикрията обаче ще продължи, а лица назаем винаги ще се намерят. Затова е важно задкулисието не само да бъде извадено от политиката, но и вкарано зад решетките за престъпленията си – там, където му е мястото.


"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар