Пролет

Пролет

10 август 2018 г.

Дмитрий Медведев: Санкциите на САЩ срещу Русия са като обявяване на икономическа война

"На тази война трябва да се отговори с икономически, политически, а при необходимост - и с други методи. И това нашите американски приятели трябва да разберат."
 
"По-нататъшното усилване на икономическите санкции срещу Русия може да бъде определено като обявяване на икономическа война". Това заяви министър-председателят на Руската Федерация Дмитрий Медведев, цитиран от БГНЕС.

Според него на тази война трябва да бъде даден икономически, политически или друг вид отговор.

„Не бих искал да коментирам бъдещи санкции. Мога да кажа обаче едно: ако последва нещо от сорта на забрана за дейността на банки или за използване на тази или онази валута, то това съвсем директно може да се нарече обявяване на икономическа война. На тази война трябва да се отговори с икономически, политически, а при необходимост - и с други методи. И това нашите американски приятели трябва да разберат“, заяви Медведев в отговор на журналистически въпрос за това как евентуални бъдещи санкции биха повлияли на икономиката на Русия.

Медведев напомни, че санкции срещу Москва многократно са били налагани и през съветския период.

„През последните 100 години нашата страна съществува в условия на постоянен санкционен натиск. По каква причина се прави това? За да премахнат Русия като конкурент на международното поле“, допълни министър-председателят.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар