Зима

Зима
Пролет

31 август 2018 г.

Трима министри подадоха оставки

По този начин ще понесат политическата отговорност за трагичния инцидент край Своге
 
Трима министри са депозирали оставките си пред премиера Бойко Борисов. 

Това са министърът на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. Това обяви на пресконференция в Министерския съвет Нанков. По думите на вътрешния министър Радев по този начин ще понесат политическата отговорност за трагичния инцидент край Своге.

"Искаме справедливост. Мотиви за оставката не съм писал. Съдействаме, за да може следствието да приключи. Да се раздаде справедливостта на база отговорностите. Още в неделя заявихме, че поемаме отговорност. Ние коментираме нашата отговорност и това е причината да сме пред вас", заяви регионалният министър Николай Нанков. 

"Мотиви за оставките не сме писали. Ние сме разговаряли с премиера за това. Носим политическа отговорност. Ние сме лицата на министерствата и подаваме оставка. Така се прави. ГЕРБ го прави. Трима министри даваме оставка. Вероятно ще се върнем в парламента. Ще го обмислим", обяви вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от Cross.bg.

Припомняме, че по-рано днес се разбра, че премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на трима министри във връзка с катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. С постовете си се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.
Оставките са били поискани още в неделя, 26 август. И тримата са изразили предварително съгласие да освободят постовете си и да понесат политическа отговорност. 


Вчера регионалният министър Николай Нанков, след разпита му в следствието заяви, че политическата отговорност не винаги се поема с оставки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар